Geven met blijdschap

Leestijd: 2 minuten  |  20 juli 2021

“Ik heb de impact van Gods Woord in de eigen taal van dichtbij mogen zien. Daarom zet ik graag een deel van mijn vermogen opzij voor het Bijbelvertaalwerk.” Aan het woord is Henk de Weerd (78). Het is niet zijn echte naam, want Henk hoeft niet met naam en toenaam bekend te worden bij het grote publiek. “De boodschap is belangrijker dan de man achter de gift.”

“Je komt op een leeftijd dat je gaat nadenken wat er met je geld gebeurt wanneer je er niet meer bent. Via verschillende bladen werd ik hierover aan het denken gezet. Het past bij mijn christelijke levensstijl om hier een bewuste keuze in te maken. In mijn leven heb ik ervaren dat God het is die mijn gedachten stuurt. Ook bij dit onderwerp. Ik heb gemerkt dat God dit soort opwellingen bij mij gebruikt. Het is het voorbeeld van de werking van de Heilige Geest in mijn leven. Dat is bijzonder, daar geniet ik van, dat ik ervaar dat God me zoekt en wil gebruiken.”

Kiezen

“Als je nadenkt over nalaten zijn er tal van goede doelen die in de rij staan om het geld in ontvangst te nemen. Ik heb besloten om niet meer dan tien goede doelen te steunen. Als je meer goede doelen kiest, kun je simpelweg niet meer bijhouden wat er met het geld gebeurt. Ik wil niet dat ik het niet kan volgen. Ik houd van overzicht.” “Ik heb goed nagedacht aan wat voor goed doel ik mijn vermogen wil nalaten.

Welke prioriteiten heb ik eigenlijk in mijn leven? En hoe komen die terug in mijn nalatenschap? Evangelieverkondiging vind ik belangrijk. Ik heb veel met asielzoekers gewerkt, ik mocht verschillende Bijbelstudies met hen doen. Toen heb ik van dichtbij gezien hoe belangrijk een Bijbel is, maar misschien nog wel belangrijker: in welke taal deze Bijbel geschreven is. Door tijdens de Bijbelstudies Gods Woord te gebruiken in de taal van de asielzoekers, kon ik beter verbinding met hen maken. Op deze manier was het ook makkelijker om het Evangelie door te geven. Het spreekt tot het hart. Geweldig! Ik heb altijd mijn best gedaan om dit soort bruggen te slaan.”

Geven

“Het geven van je vermogen kun je op allerlei manieren doen. Nalaten is één van de bekendste, maar je kunt ook geven nu je nog leeft. Ik geef liever vijf grote periodieke giften dan één legaat. Een legaat na je dood, daar heb je geen plezier van. Maar een periodieke gift geef je bij leven en daar ben je bij betrokken. Bovendien is een periodieke gift een zeer voordelige manier van geven, belastingtechnisch gezien.” “Ik wil nog een advies geven aan mijn leeftijdsgenoten. Denk goed na en neem zelf je beslissingen over nalaten en periodieke schenkingen. Dit is een wezenlijk onderdeel van je christelijke leven. Daar hoeven we niet ingewikkeld over te doen. Mij geeft het rust dat het nu geregeld is!”

 


Geef de Bijbel door aan volgende generaties

Miljoenen mensen wachten op een Bijbel in de taal van hun hart. Wist u dat uw nalatenschap voor hen het verschil kan maken? Regelmatig heb ik gesprekken met mensen die (een deel van) hun nalatenschap bestemmen ten gunste van het Bijbelvertaalwerk of moedertaalonderwijs. Ik word elke keer bemoedigd door het feit dat mensen het Bijbelvertaalwerk willen steunen, ook na hun overlijden. Op deze manier willen zij de Bijbel doorgeven aan volgende generaties. Wat laat u na? Neem gerust contact met mij op om daar eens over door te praten of lees hier meer over nalaten.

Gertruud de Koeijer, relatiebeheerder
[email protected]
0343-51 74 44

Deel dit bericht

Gerelateerd

Familie den Hartogh opnieuw uitgezonden naar Papoea-Nieuw-Guinea

Op zondag 14 juli zijn Koen en Petra den Hartogh, samen met hun kinderen, opnieuw voor Wycliffe Bijbelvertalers uitgezonden naar Papoea-Nieuw-Guinea. De…

Lees meer

5 keer meedoen als kerk met het wereldwijde Bijbelvertaalwerk

Wycliffe Bijbelvertalers zet zich in om Gods Woord beschikbaar te maken voor iedereen in zijn of haar eigen taal. Wilt…

Lees meer

Jaarverslag 2023 | De Bijbel vertalen met urgentie en verwachting 

Jaarverslag Wycliffe Bijbelvertalers 2023: ‘We gaan door totdat Hij komt’  DRIEBERGEN – Wereldwijd ervaart men hoge urgentie om de Bijbel…

Lees meer

Aan de slag voor het Bijbelvertaalwerk

Op zaterdag 25 mei 2024 zijn Roeland en Jedidjah Luitwieler, samen met hun kinderen, uitgezonden naar Papoea-Nieuw-Guinea. Beiden gaan ze…

Lees meer

Stilgezet door een tsunami

Soms hebben we een ingrijpende gebeurtenis nodig om ons leven een andere wending te geven. Voor Wilfred Bero, taxichauffeur en…

Lees meer

Pjotr Khudy: een veranderd leven door Gods Woord

In het uiterste noorden van de Russische Federatie leeft het Nenets-volk, dat van oudsher rendieren houdt. Pjotr Khudy is één…

Lees meer

Wereldwijd verlangt de kerk naar Gods Woord in hun eigen taal

Met Pinksteren hoorden velen in Jeruzalem het Evangelie in hun eigen taal. Duizenden kwamen tot geloof en de eerste kerk…

Lees meer

Contrasten: Gelukkig zijn de verdrukten…

Contrasten. Tijdens mijn reis door een land in Azië is dit het woord wat in me opkomt. Dit is een…

Lees meer

De kracht van het Woord

De kracht van het Woord: Hoe audio en film de Bijbel tot leven brengen in Tanzania. “De kans dat je…

Lees meer

Afscheidssymposium Bram van Grootheest

‘Bijbelvertaalwerk door de tijd heen’ Wycliffe Bijbelvertalers heeft op donderdag 18 april jl. afscheid genomen van haar directeur Bram van…

Lees meer

Jorn Rietveld uitgezonden naar Papoea-Nieuw-Guinea

Jorn Rietveld uitgezonden naar Papoea-Nieuw-Guinea voor Bijbelvertaalwerk DRIEBERGEN – Jorn Rietveld is voor Wycliffe Bijbelvertalers uitgezonden naar Papoea-Nieuw-Guinea. Hij gaat…

Lees meer

Opdraging Vitu Nieuwe Testament

Hoe mooi is het om een Bijbel in eigen taal te ontvangen? Voor de Vitu mensen werd dit werkelijkheid! Ze…

Lees meer

God spreekt ook tot doven

Stel je eens voor: je bevindt je op de markt, het is een drukte van jewelste en je ziet van…

Lees meer

Gegrepen door Gods Woord

Hessel en Coby Visser woonden en werkten 25 jaar tussen de Naro-mensen in D’Kar, Botswana. Wat is er in die…

Lees meer

Overal klinkt het Woord, zelfs in vluchtelingenkampen

Er was geen ontsnapping mogelijk! De toen dertienjarige Tefera Endalew uit het zuiden van Ethiopië zat opgesloten in een hut,…

Lees meer

‘Ik ga om God te dienen’ 

De gedreven Jorn Rietveld (28) wordt dit jaar uitgezonden naar Papoea-Nieuw-Guinea. Van kinds af aan wilde hij al naar de…

Lees meer

Ondernemersavonden: ‘Het evangelie in 3D’

In april organiseert Wycliffe Bijbelvertalers ondernemersavonden op drie locaties in het land over ‘Het evangelie in 3D’. Een avond vol inspiratie,…

Lees meer

Column: Horen en zien

Als je deze tekst leest, is de kans groot dat je deze in je hoofd “hoort”. Je hoort een stem…

Lees meer

De kracht van Bijbelvertaalwerk

Luai woont op New Ireland, de meest noordoostelijke provincie van Papoea-Nieuw-Guinea. Haar moedertaal is het Nalik, een taal die door…

Lees meer

De weg van het Woord volgen

José Alberto (57) grijpt zijn hoed van zijn hoofd en drukt zijn gezicht erin. Hij huilt, overmand door emoties, als…

Lees meer