Geven met blijdschap

Leestijd: 2 minuten  |  20 juli 2021

“Ik heb de impact van Gods Woord in de eigen taal van dichtbij mogen zien. Daarom zet ik graag een deel van mijn vermogen opzij voor het Bijbelvertaalwerk.” Aan het woord is Henk de Weerd (78). Het is niet zijn echte naam, want Henk hoeft niet met naam en toenaam bekend te worden bij het grote publiek. “De boodschap is belangrijker dan de man achter de gift.”

“Je komt op een leeftijd dat je gaat nadenken wat er met je geld gebeurt wanneer je er niet meer bent. Via verschillende bladen werd ik hierover aan het denken gezet. Het past bij mijn christelijke levensstijl om hier een bewuste keuze in te maken. In mijn leven heb ik ervaren dat God het is die mijn gedachten stuurt. Ook bij dit onderwerp. Ik heb gemerkt dat God dit soort opwellingen bij mij gebruikt. Het is het voorbeeld van de werking van de Heilige Geest in mijn leven. Dat is bijzonder, daar geniet ik van, dat ik ervaar dat God me zoekt en wil gebruiken.”

Kiezen

“Als je nadenkt over nalaten zijn er tal van goede doelen die in de rij staan om het geld in ontvangst te nemen. Ik heb besloten om niet meer dan tien goede doelen te steunen. Als je meer goede doelen kiest, kun je simpelweg niet meer bijhouden wat er met het geld gebeurt. Ik wil niet dat ik het niet kan volgen. Ik houd van overzicht.” “Ik heb goed nagedacht aan wat voor goed doel ik mijn vermogen wil nalaten.

Welke prioriteiten heb ik eigenlijk in mijn leven? En hoe komen die terug in mijn nalatenschap? Evangelieverkondiging vind ik belangrijk. Ik heb veel met asielzoekers gewerkt, ik mocht verschillende Bijbelstudies met hen doen. Toen heb ik van dichtbij gezien hoe belangrijk een Bijbel is, maar misschien nog wel belangrijker: in welke taal deze Bijbel geschreven is. Door tijdens de Bijbelstudies Gods Woord te gebruiken in de taal van de asielzoekers, kon ik beter verbinding met hen maken. Op deze manier was het ook makkelijker om het Evangelie door te geven. Het spreekt tot het hart. Geweldig! Ik heb altijd mijn best gedaan om dit soort bruggen te slaan.”

Geven

“Het geven van je vermogen kun je op allerlei manieren doen. Nalaten is één van de bekendste, maar je kunt ook geven nu je nog leeft. Ik geef liever vijf grote periodieke giften dan één legaat. Een legaat na je dood, daar heb je geen plezier van. Maar een periodieke gift geef je bij leven en daar ben je bij betrokken. Bovendien is een periodieke gift een zeer voordelige manier van geven, belastingtechnisch gezien.” “Ik wil nog een advies geven aan mijn leeftijdsgenoten. Denk goed na en neem zelf je beslissingen over nalaten en periodieke schenkingen. Dit is een wezenlijk onderdeel van je christelijke leven. Daar hoeven we niet ingewikkeld over te doen. Mij geeft het rust dat het nu geregeld is!”

 


Geef de Bijbel door aan volgende generaties

Miljoenen mensen wachten op een Bijbel in de taal van hun hart. Wist u dat uw nalatenschap voor hen het verschil kan maken? Regelmatig heb ik gesprekken met mensen die (een deel van) hun nalatenschap bestemmen ten gunste van het Bijbelvertaalwerk of moedertaalonderwijs. Ik word elke keer bemoedigd door het feit dat mensen het Bijbelvertaalwerk willen steunen, ook na hun overlijden. Op deze manier willen zij de Bijbel doorgeven aan volgende generaties. Wat laat u na? Neem gerust contact met mij op om daar eens over door te praten of lees hier meer over nalaten.

Anke van Noggeren, relatiebeheerder
anke.vannoggeren@wycliffe.nl
0343-51 74 44

Deel dit bericht

Gerelateerd

Uniek bezoek uit Ethiopië voor predikanten

De directeur van Wycliffe Ethiopië, Tefera Endalew, brengt in oktober een uniek bezoek aan Nederland. Hij is op dinsdag 10…

Lees meer

Johan en Anne uitgezonden naar Zuidoost-Azië voor Bijbelvertaalwerk 

Twee veldmedewerkers, Johan en Anne*, zijn uitgezonden door de Hersteld Hervormde Gemeente waarvan zij deel uitmaken. Bij de uitzending zijn…

Lees meer

Jaarverslag 2022 | Volop in beweging

Het wereldwijde Bijbelvertaalwerk is volop in beweging. Dat blijkt uit ons jaarverslag, dat deze week verscheen. Op dit moment zijn…

Lees meer

Ann Voskamp: “Ik raakte de weg kwijt”

Bedolven onder de aanrollende golven van het leven raakte Ann Voskamp (49) de weg kwijt. Over levensstormen heb je geen…

Lees meer

In memoriam: oud-veldmedewerker Piet Huttenga

Afgelopen vrijdag is oud-veldmedewerker Piet Huttenga op zijn 71e verjaardag plotseling overleden aan een hartstilstand. Hij laat zijn vrouw Helena…

Lees meer

‘Het lezen van de Bijbel werd mijn redding’

‘Iedereen een Bijbel in de eigen taal’, dat is het verlangen van Wycliffe Bijbelvertalers. In ruim twintig landen zet Wycliffe…

Lees meer

Wycliffe Bijbelvertalers en ZHHK gaan samenwerken

De Zending Hersteld Hervormde Kerk (ZHHK) en Wycliffe Bijbelvertalers hebben op 8 februari een samenwerkingsovereenkomst getekend. De intentie is om…

Lees meer

Bestsellerauteur Ann Voskamp hoofdspreekster op uniek vrouwenevent

Ann Voskamp, bekend van haar boek ‘Duizendmaal dank’, komt eind maart naar Nederland om samen met ons vrouwen te inspireren…

Lees meer

Gods Woord biedt hoop voor vluchtelingen

DR CONGO – De Vanuma-Bijbelvertalers moesten vluchten. Hun leven liep gevaar. Dat weerhoudt hen er echter niet van om verder…

Lees meer

Vacatures bij Wycliffe Bijbelvertalers

Wycliffe Bijbelvertalers is op zoek naar versterking van het team in Nederland. Bij de afdeling Relatiebeheer is er ruimte voor…

Lees meer

‘Ik was niet van plan de rebellen te vergeven!’

Veel landen – ver weg en nu opeens ook dichtbij – gaan gebukt onder oorlogen en andere rampen. Veel inwoners…

Lees meer

Opening unieke Bijbelcollectie in samenwerking met Open Doors

Een van de meest complete Bijbelcollecties ter wereld wordt vanaf vandaag tentoongesteld in Ermelo en Driebergen. Anne van der Bijl,…

Lees meer

Bijbelvertaalwerk statistieken 2022 gepubliceerd!

De jaarlijkse statistieken van het wereldwijde Bijbelvertaalwerk zijn bekend. Uit onderzoek blijkt dat van de ruim 7.300 talen momenteel 724…

Lees meer

Complete Una Bijbel in gebruik genomen

In het bergdorp Langda op het eiland Papoea in Indonesië vond woensdag 24 augustus een indrukwekkende plechtigheid plaats. Die dag…

Lees meer

Mensen met visie

Tijdens mijn reis naar Congo wilden we graag Rev. Malendela Katekesombe ontmoeten om met hem van gedachten te wisselen over…

Lees meer

Blijf bidden voor het werk in Oost-Europa

De oorlog in Oekraïne duurt inmiddels al maanden en heeft het leven in Oost-Europa op zijn kop gezet. Wycliffe organisaties…

Lees meer

Klaasje Kooiker uitgezonden naar DR Congo

Afgelopen zondag stond de Hersteld Hervormde Gemeente in Staphorst tijdens de middagdienst stil bij de uitzending van Klaasje Kooiker voor…

Lees meer

Bijbelvertaler Hessel Visser promoveert aan TUA

Op 28 juni 2022 is Hessel Visser, werkzaam voor onder andere Wycliffe Bijbelvertalers, gepromoveerd. De promotie vond plaats aan de…

Lees meer

Hoe God krachtig werkt door verhalenvertellers

‘Tufí, jouw God bestaat echt!’ In een grote, drukke stad, midden in een land* in Azië, zit een groepje mensen….

Lees meer

We houden hoop!

‘In 1991 begint ons avontuur. We vertrekken naar West-Azië. Er volgt veel taalstudie. Omdat de taal die de mensen daar…

Lees meer