Samen maken we het mogelijk

Doe jij al mee met het wereldwijde Bijbelvertaalwerk?
Kies hieronder de manier die bij jou past.

Als kerk

Kerken spelen een belangrijke rol in het wereldwijde Bijbelvertaalwerk. Lokale kerken zetten zich in om Gods Woord te verspreiden en uit te leggen. Nederlandse kerken komen in actie, of dragen het Bijbelvertaalwerk in gebed.

Als school

Veel kinderen en jongeren beseffen zich niet hoe kostbaar de Bijbel is, terwijl er miljoenen mensen wachten op een Bijbel in hun eigen taal. Zoek je als school een christelijk goed doel? Kom in actie en lever een bijdrage aan het beschikbaar maken van Gods Woord!

Als ondernemer

Wilt u als ondernemer investeren in het Koninkrijk van God? Dat kan via Wycliffe Bijbelvertalers. Wij geloven dat iedereen toegang moet krijgen tot Gods Woord in zijn of haar eigen taal. Een investering waard!

En jij?

Jij kunt op verschillende manieren bijdragen aan het wereldwijde Bijbelvertaalwerk. Je kunt bijvoorbeeld bidden of het Bijbelvertaalwerk financieel steunen. Of misschien denk je wel eens over werken voor Wycliffe Bijbelvertalers. Bekijk hieronder de mogelijkheden om een christelijk goed doel te steunen.

Ik doe mee en wil bidden

Gebed is het fundament én een belangrijk onderdeel van het werk van Wycliffe Bijbelvertalers. Gebed kan daadwerkelijk iets veranderen. Uw gebed maakt verschil. We zien levens veranderen!

Ik wil meebidden

Ik wil meebidden

Hierbij meld ik mij aan voor de ontvangst van de maandelijkse gebedskalender van Wycliffe.

Ik doe mee en wil gaan

Wycliffe Bijbelvertalers zendt gedreven mensen uit om wereldwijd Gods Woord beschikbaar te maken. Van projectmanagers tot theologen, van HR-medewerkers tot taalkundigen, van financieel specialisten tot IT’ers. Vakmensen met een roeping, die het bekende achterlaten om dienstbaar te zijn. Denk jij daar ook wel eens over na?

Ik doe mee en wil geven aan een christelijk goed doel

Het vertalen van één Bijbeltekst kost €15,-.  Jouw bijdrage maakt verschil. Wil jij bijdragen aan het Bijbelvertaalwerk?

Ik doe mee en wil periodiek schenken

U kunt tijdens uw leven al een gedeelte van uw vermogen schenken aan Wycliffe Bijbelvertalers. Een gift kunt u eenvoudig doen door een overschrijving via de bank.

Als u het Bijbelvertaalwerk met een groot bedrag wilt ondersteunen, dan is het afsluiten van een schenkingsovereenkomst voor een periodieke gift wellicht iets voor u.

Belasting
Bij een schenkingsovereenkomst is het bedrag onder voorwaarden volledig aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Als u Wycliffe Bijbelvertalers een groot bedrag schenkt zonder de schenkingsovereenkomst, dan is een gedeelte daarvan niet aftrekbaar en geldt een maximaal aftrekbaar bedrag per jaar.

Voorwaarden
De Belastingdienst stelt een aantal voorwaarden. Uw gift is een periodieke schenking als:

  • U de gift hebt laten vastleggen.
  • U regelmatig (minstens 1 keer per jaar) bedragen overmaakt naar de ANBI of vereniging die in de notariële akte (of schriftelijke overeenkomst) wordt genoemd.
  • Deze bedragen steeds (ongeveer) even hoog zijn
    u deze bedragen minimaal 5 jaar achter elkaar overmaakt naar dezelfde instelling of vereniging
    De gift stopt uiterlijk bij uw overlijden.
  • De ANBI of vereniging u geen tegenprestatie levert voor de gift

Meer informatie
Wilt u meer weten over periodiek schenken? Kijk dan op de website van de Belastingdienst.

Schenking vastleggen
U kunt kiezen of u de schenking via de notaris wil vastleggen of via een schriftelijke overeenkomst met de instelling of vereniging waaraan u de schenking doet. Download hier de overeenkomst. 

Ik wil graag nalaten aan Wycliffe Bijbelvertalers

U hebt interesse in het nalaten aan Wycliffe Bijbelvertalers en denkt erover om het wereldwijde Bijbelvertaalwerk in uw testament op te nemen. Op deze pagina vindt u alle informatie die u nodig heeft om na te laten aan Wycliffe Bijbelvertalers. 

Meld je aan voor de digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen in Bijbelvertaalwerk en lees inspirerende verhalen en updates vanuit het veld.