Investeren in Gods Koninkrijk 

Wilt u als ondernemer investeren in het Koninkrijk van God? Dat kan via Wycliffe Bijbelvertalers. Wycliffe gelooft dat iedereen toegang moet krijgen tot Gods Woord in zijn of haar eigen taal.

Van groot belang

Henk Schouten, eigenaar van Schouten Europe B.V., heeft wel wat met het begrip geven. Sterker nog: het is onderdeel geworden van zijn organisatiebeleid. Hij vertelt: “Geven aan goede doelen is een levenswijze waarmee je laat zien niet voor jezelf, maar voor God te leven.”

Wat is een gift?

Ik denk dat iedere christen hier wel een beeld bij heeft en dat elke christen weet dat we moeten geven van hetgeen we ontvangen. Het is een heldere Bijbelse opdracht. En tegelijk vraag ik me af of we als rijke westerse christenen echt weten wat een gift is?

Lees verder

Accountant Hans Versluis over het geven van een gift

Een gift geven betekent niets terugverlangen. En juist dat laatste gebeurt vaker dan we zelf vermoeden. Wat we zoal verlangen? Dat de organisatie aan wie we het geld geven de juiste theologische opvatting heeft (we zijn principieel). Dat het geld goed besteed wordt (dat is toch het minste wat je mag verlangen?). Dat het werk waarvoor ik het geld geef mij aanspreekt (je moet toch betrokken zijn?). Ja, ook ik verlang blijkbaar toch iets terug van hetgeen ik geef, merk ik nu ik dit schrijf. We vinden blijkbaar dat we er recht op hebben iets terug te verlangen. Ik zie dan ook dat steeds meer organisaties ook werkelijk iets terug willen geven. Woorden als ‘experience’ en ‘event’ komen steeds nadrukkelijker voor bij christelijke organisaties. Daar zullen zij weloverwogen redenen voor hebben, die ga ik hier niet ter discussie stellen. Maar is dat een gift? Of het kopen van een ervaring?

Misschien moeten we leren wat geven is. Dat is moeilijk. En tegelijk is het heel makkelijk als je bedenkt dat alles wat op aarde is God toebehoort. En hoe moeilijk kan geven dan nog zijn, als we beseffen dat God de rechtmatige eigenaar is van alles wat onder onze verantwoordelijkheid is gesteld!

En als je dan toch iets terug verlangt van de gift, dan kan je altijd nog de gift opgeven bij de aangifte inkomstenbelasting. Dan draagt de overheid ook nog een beetje bij door jou minder belasting te laten betalen!

Geschreven door accountant Hans Versluis van Versluis Accountancy uit Schoonhoven

video afspelen

Werkwijze

We hechten veel waarde aan persoonlijk contact. Daarom komen we graag bij u langs.  Als u investeert in Wycliffe bent u een belangrijke schakel in het wereldwijde Bijbelvertaalwerk. We houden u persoonlijk op de hoogte van de besteding van uw investering.

Bent u benieuwd hoe u kunt bijdragen? We denken graag mee. Neem gerust contact met ons op.

“Zonder mij gaat het Bijbelvertaalwerk ook wel door, maar ik vind het belangrijk om onderdeel te zijn van het werk in Gods Koninkrijk”

Waarom Wycliffe?

Vijf redenen om als bedrijf betrokken te zijn bij een goed doel als Wycliffe:

  • U verbreedt uw kijk op de wereld en komt in aanraking met andere culturen.
  • Uw werknemers ervaren onderdeel te zijn van een groter geheel. Dit geeft een wij-gevoel.
  • U geeft invulling aan het MVO-beleid.
  • Giften zijn fiscaal verrekenbaar.
  • 83% van de consumenten neemt meer producten of diensten af van een bedrijf dat goede doelen steunt.

Een gift aan Wycliffe Bijbelvertalers kan worden opgegeven bij de belastingdienst bij de aangifte inkomstenbelasting. Hierdoor hoef je minder belasting te betalen of krijg je belastinggeld terug. Als je een gift geeft vanuit je eenmanszaak, dan geldt hetzelfde. Bij een ‘normale’ gift geldt echter wel een drempel (1% van het inkomen) en een maximum (10% van het inkomen). Een periodieke gift is onbeperkt aftrekbaar. Een gift vanuit een BV kan in aftrek worden genomen tot 50% van de winst.

Neem contact op

Als ondernemer kunt u een belangrijke bijdrage leveren aan onze wereldwijde projecten op het gebied van moedertaalonderwijs en Bijbelvertaalwerk. We informeren u graag over de mogelijkheden om betrokken te raken.

 

Dianne Lodewijks
Teamleider Relatiebeheer
06 - 135 980 50
[email protected]

Gertruud de Koeijer
Relatiebeheerder
06 - 442 480 87
[email protected]

Babeth van der Werf
Relatiebeheerder
0343 - 517 444
[email protected]

Meld je aan voor de digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen in Bijbelvertaalwerk en lees inspirerende verhalen en updates vanuit het veld.