Leestijd: 2 minuten | 20 juli 2021
“Ik heb de impact van Gods Woord in de eigen taal van dichtbij mogen zien. Daarom zet ik graag een deel van mijn vermogen opzij voor het Bijbelvertaalwerk.” Aan het woord is Henk de Weerd (78). Het is niet zijn echte naam, want Henk hoeft niet met naam en toenaam bekend te worden bij het grote publiek. “De boodschap is belangrijker dan de man achter de gift.”
“Je komt op een leeftijd dat je gaat nadenken wat er met je geld gebeurt wanneer je er niet meer bent. Via verschillende bladen werd ik hierover aan het denken gezet. Het past bij mijn christelijke levensstijl om hier een bewuste keuze in te maken. In mijn leven heb ik ervaren dat God het is die mijn gedachten stuurt. Ook bij dit onderwerp. Ik heb gemerkt dat God dit soort opwellingen bij mij gebruikt. Het is het voorbeeld van de werking van de Heilige Geest in mijn leven. Dat is bijzonder, daar geniet ik van, dat ik ervaar dat God me zoekt en wil gebruiken.”
Kiezen
“Als je nadenkt over nalaten zijn er tal van goede doelen die in de rij staan om het geld in ontvangst te nemen. Ik heb besloten om niet meer dan tien goede doelen te steunen. Als je meer goede doelen kiest, kun je simpelweg niet meer bijhouden wat er met het geld gebeurt. Ik wil niet dat ik het niet kan volgen. Ik houd van overzicht.” “Ik heb goed nagedacht aan wat voor goed doel ik mijn vermogen wil nalaten.
Welke prioriteiten heb ik eigenlijk in mijn leven? En hoe komen die terug in mijn nalatenschap? Evangelieverkondiging vind ik belangrijk. Ik heb veel met asielzoekers gewerkt, ik mocht verschillende Bijbelstudies met hen doen. Toen heb ik van dichtbij gezien hoe belangrijk een Bijbel is, maar misschien nog wel belangrijker: in welke taal deze Bijbel geschreven is. Door tijdens de Bijbelstudies Gods Woord te gebruiken in de taal van de asielzoekers, kon ik beter verbinding met hen maken. Op deze manier was het ook makkelijker om het Evangelie door te geven. Het spreekt tot het hart. Geweldig! Ik heb altijd mijn best gedaan om dit soort bruggen te slaan.”
Geven
“Het geven van je vermogen kun je op allerlei manieren doen. Nalaten is één van de bekendste, maar je kunt ook geven nu je nog leeft. Ik geef liever vijf grote periodieke giften dan één legaat. Een legaat na je dood, daar heb je geen plezier van. Maar een periodieke gift geef je bij leven en daar ben je bij betrokken. Bovendien is een periodieke gift een zeer voordelige manier van geven, belastingtechnisch gezien.” “Ik wil nog een advies geven aan mijn leeftijdsgenoten. Denk goed na en neem zelf je beslissingen over nalaten en periodieke schenkingen. Dit is een wezenlijk onderdeel van je christelijke leven. Daar hoeven we niet ingewikkeld over te doen. Mij geeft het rust dat het nu geregeld is!”
Geef de Bijbel door aan volgende generaties
Miljoenen mensen wachten op een Bijbel in de taal van hun hart. Wist u dat uw nalatenschap voor hen het verschil kan maken? Regelmatig heb ik gesprekken met mensen die (een deel van) hun nalatenschap bestemmen ten gunste van het Bijbelvertaalwerk of moedertaalonderwijs. Ik word elke keer bemoedigd door het feit dat mensen het Bijbelvertaalwerk willen steunen, ook na hun overlijden. Op deze manier willen zij de Bijbel doorgeven aan volgende generaties. Wat laat u na? Neem gerust contact met mij op om daar eens over door te praten of lees hier meer over nalaten.
Gertruud de Koeijer, relatiebeheerder
[email protected]
0343-51 74 44