Project 20/25

50 nieuwe vertaalprojecten in 5 jaar

Er wachten nog steeds meer dan 2000 taalgroepen op Gods Woord in hun eigen taal, daarom lanceert Wycliffe Bijbelvertalers Project 20/25. Het doel: in vijf jaar tijd 50 nieuwe vertaalprojecten starten! Zo kunnen nog meer mensen de Bijbel in hun eigen taal lezen, begrijpen en toepassen.

Wycliffe Bijbelvertalers werkt hiervoor samen met collega’s op het veld. We zijn dankbaar voor zoveel levens die veranderd zijn door Gods Woord en zien verwachtingsvol uit naar wat komen gaat.

In vijf jaar tijd 50 nieuwe vertaalprojecten starten is een grote uitdaging. Maar we vertrouwen op God. Dit jubileumjaar (50 jaar Wycliffe Bijbelvertalers Nederland) kijken we dankbaar terug op al die jaren Bijbelvertaalwerk. Gods Woord heeft levens compleet veranderd. Want als mensen de Bijbel lezen in hun eigen taal, begrijpen ze de woorden en kunnen die hun hart raken.

#UPDATE – eind oktober 2020
Na onderzoek kunnen we nu vertellen dat Wycliffe Nederland per 1 november 2020 (in samenwerking met de Congolese Bijbelvertaalorganisatie CITBA) in negen talen een project gaat starten dat gericht is op het enthousiasmeren van de kerken voor een mogelijk Bijbelvertaalproject in de eigen taalgemeenschap. Alle negen talen worden gesproken in de omgeving van Isiro, in het noordoosten van het land.  Bid voor een zegen voor deze taalgemeenschappen.

Project 4 van 50
Inmiddels is het 4e project van start: de Bijbel in het Mamvu, de taal van ongeveer 60.000 Congolezen. De Mamvu wonen in het oerwoud in het noordoosten van Congo. Ze leven van de akkerbouw en handel. Veel jongeren werken in de (illegale) mijnbouw en hebben hun middelbare school nooit afgerond. Toch willen de Mamvu juist deze generatie inzetten voor iets groots: de vertaling van de Bijbel in de eigen taal. Samen met de Congolese Bijbelvertaalorganisatie CITBA is onlangs een Bijbelvertaalproject gestart. Omdat de Mamvu hun taal alleen spreken, wordt er eerst een alfabet ontwikkeld en spelling geschreven. Vertalers worden opgeleid en verschillende Mamvu getraind om het vertaalwerk te overzien. Als eerste wordt één van de Evangeliën vertaald en zo snel mogelijk verspreid. Dat als voorproefje van wat komen gaat: een Bijbel in de eigen taal.

Doe ook mee!
Uw steun is nodig voor Project 20/25. Met uw hulp kunnen meer veldmedewerkers aan de slag. Soms beginnen ze met niets en moeten zelfs de taal nog op schrift zetten. Een andere keer is de Bijbel bijna klaar maar moet de plaatselijke bevolking leren lezen. Elk project is anders maar het doel gelijk: iedereen in de wereld een Bijbel die hij kan lezen, begrijpen en toepassen in zijn leven.

Wycliffe Bijbelvertalers
RSIN: 804 855 110
Privacy