Ontdek meer over
het Bijbelvertalen
in gebarentaal

Gebarentaal is een heel andere taal dan gesproken en geschreven taal. Wereldwijd zijn er honderden gebarentalen, maar er is slechts één afgeronde Bijbelvertaling in gebarentaal. Zelfs in Nederland vormen Doven een groep mensen die nog niet bereikt is met de Bijbel in hun eigen taal. Lees hier meer over het Bijbelvertalen in gebarentaal. En help mee!

5 dingen die je nog niet wist over gebarentaal

Waarom zijn er zoveel gebarentalen? En waarom lezen Doven eigenlijk niet 'gewoon' in de geschreven Bijbel? Kortom: is zo'n Bijbel in gebarentaal wel echt nodig? Lees er alles over en ontdek vijf dingen die je nog niet wist over gebarentaal.

Hoe ontstaat een Bijbel in gebarentaal?

Van eerste gebaar tot Bijbel in gebarentaal. Het vertaalproces in gebarentaal gaat anders dan bij geschreven vertalingen. Dit maakt het werk arbeidsintensiever en daarmee kostbaar. Ontdek alle stappen in dit belangrijke vertaalwerk.

Groot Nieuws Radio interview
met Alfred & Hannah

Slechts twee procent van de Doven op de wereld weet wie Jezus is. Dat was voor Alfred Bout, zelf doofgeboren, aanleiding om mee te werken aan de Bijbel in gebarentaal. Samen met zijn vrouw Hannah vertelt hij bij Groot Nieuws Radio waarom het zo noodzakelijk is dat deze Bijbel er komt.

Ontmoet de vertalers

Maak kennis met onze veldmedewerkers Alfred & Hannah, Bernadet en Pieternel. Zij zetten zich namens Wycliffe Bijbelvertalers wereldwijd in voor het vertalen van de Bijbel in gebarentalen.

Bernadet

Taalkundig- en vertaalconsulent
in gebarentalen

Bernadet van der Louw werkt vanuit Nederland samen met het Global Sign Language team aan verschillende gebarentaalprojecten, waaronder die in Nederland en één in het Midden-Oosten. Daarnaast begeleidt zij horende en dove consulenten in opleiding. Lees meer

Alfred & Hannah 

Vertaalconsulent in gebarentalen / Consulent Bijbelgebruik i.o.

Sinds 2016 zijn Alfred en Hannah Bout vanuit Nederland werkzaam voor gebarentaalprojecten in Europa en Azië. Ze hebben allebei een diep verlangen om doven wereldwijd te bereiken met het Evangelie in de taal van hun hart; gebarentaal. Lees meer

Pieternel

Eurasia Regional Director SIL
Global Sign Languages Team

Vanuit Roemenië is Pieternel Macarov-Bottema werkzaam als Eurasia Regional Director voor het Global Sign Languages Team. Ze heeft het verlangen dat dove mensen de mogelijkheid krijgen om te ontdekken wat er in de Bijbel staat, in de taal die tot hun hart spreekt. Lees meer

Doneer nu!

Iedereen een Bijbel in de taal van z'n hart

Laten we samen de schouders zetten onder dit belangrijke werk. Steun het Bijbelvertaalwerk van Wycliffe Bijbelvertalers!