Voorgangersbijeenkomst 2024

In oktober organiseert Wycliffe Bijbelvertalers een voorgangersbijeenkomst in Hardinxveld-Giessendam over 'Het evangelie in 3D'. Een morgen vol inspiratie, ontmoeting en samen eten. Van harte welkom!

Hardinxveld-Giessendam

woensdag 16 oktober 2024
10:30 - 13:00 uur
Zalencentrum De Parel
Talmastraat 9

Hoofdsprekers

Alfred Bout en Bernadet van der Louw zullen ons tijdens de voorgangersbijeenkomst meenemen in de wereld van de Dovengemeenschappen en Bijbelvertaalwerk in gebarentalen. 

Alfred is vertaalconsulent voor gebarentalen in verschillende landen in Europa. De Nederlandse gebarentaal is de taal van zijn hart.  

Bernadet werkt met het Global Sign Language team samen met verschillende gebarentaalprojecten, waaronder die in Nederland en één in het Midden Oosten. Daarnaast begeleidt zij horende en dove consulenten in opleiding. 

Het evangelie in 3D

Dat Doven kunnen zien, betekent niet automatisch dat zij de geschreven Bijbel kunnen lezen. Gebarentaal is een heel andere taal dan gesproken en geschreven taal. Het is een 3D-taal, waarbij niet alleen gebaren worden gebruikt, maar ook gezichtsuitdrukkingen.  
Doven die voor het eerst Bijbelgedeelten in hun eigen taal zien, zeggen: “nu begrijp ik pas echt wat er wordt bedoeld!” 

Wereldwijd zijn er honderden gebarentalen, maar er is slechts één afgeronde Bijbelvertaling in gebarentaal. Zelfs in Nederland vormen de Doven een groep mensen die nog niet bereikt is met de Bijbel in hun eigen taal. Hiermee zijn Doven een omvangrijke groep voor wie het Evangelie niet goed toegankelijk is. 

Ja, ik meld mij aan

Heeft u vragen?

Heeft u een vraag over het programma, over uw aanmelding of de locaties: aarzel niet om contact op te nemen met ons team Relatiebeheer:

Team Relatiebeheer Wycliffe Bijbelvertalers
[email protected]
0343 51 74 44