Bijbelvertaalwerk gaat door in Oekraïne en Rusland

Wereldwijd samenwerken

De wereldwijde Bijbelvertaalbeweging is geschokt door de Russische inval in Oekraïne. Wat een leed en onveiligheid brengt het teweeg! Hoe anders ziet de wereld eruit in een paar weken tijd. Wereldwijd werken we nauw samen met andere organisaties om de Bijbel te vertalen, zo ook met een organisatie in Rusland.  

Achtergrond

Wycliffe Bijbelvertalers Nederland werkt samen met een Russische organisatie om de Bijbel te vertalen. In dat Bijbelvertaalteam werken Russen, Oekraïners en Wit-Russen samen. Zij gaan biddend en uit liefde door. Wil je voor hen bidden? 

Traumaverwerking
Wycliffe Bijbelvertalers is wereldwijd al veel jaar in diverse crisis- en oorlogsgebieden werkzaam. Er is daarom lesmateriaal ontwikkeld over traumaverwerking, dat wereldwijd ingezet kan worden. Er is verschillend materiaal voor kinderen en volwassenen en het is gebaseerd op Bijbelse principes. Dit materiaal wordt nu ook gedrukt voor Oekraïne. 

Noodhulp
Wycliffe organisaties uit omliggende landen (o.a. Polen, Roemenië en Slowakije) hebben noodhulpacties opgezet voor Oekraïne. Er worden onder andere goederen naar Oekraïne gebracht. 

Bid mee!

We roepen u graag op om te bidden voor de gehele situatie. Bid voor Rusland, voor Oekraïne, voor de inwoners en voor mensen die hulp verlenen. Bid u mee?

Klik hier voor gebedspunten

Bid mee!

  • Bid dat de vrede zal zegevieren. Denk hierbij aan Johannes 16:33 waar Jezus zegt: “Opdat u in Mij vrede zult hebben. In de wereld zult u verdrukking hebben, maar heb goede moed: Ik heb de wereld overwonnen.”
  • Bid voor troost en moed voor hen die te maken hebben met geweld en verdrukking.
  • Bid voor hoop in deze schijnbaar uitzichtloze situatie. God regeert, ook in deze chaos.
  • Bid voor lokale kerken. Bid dat zij kracht ontvangen om hun gemeenteleden en anderen in deze nood te dienen.
  • Bid voor het Oekraïense gebarentaalteam dat blijft werken om de hoop van het Evangelie naar de Doven in Oekraïne te brengen.
  • Bid voor betrokken veldmedewerkers die vanuit omliggende landen hulp proberen te bieden.  

Dank voor uw gebed!

video afspelen

Berichten

Bijbelvertaalwerk in Oekraïne en Rusland

De wereldwijde Bijbelvertaalbeweging is geschokt door de Russische inval in Oekraïne. Wat een leed en onveiligheid brengt het teweeg! Hoe…

Lees meer

Bid voor de situatie in Oekraïne 

Vanwege de oorlog in Oekraïne, roepen we u op om te bidden. Wij willen u vragen deze dagen te bidden…

Lees meer

Blijf op de hoogte van ons Bijbelvertaalwerk

Vul hieronder je gegevens in, dan sturen wij je vier keer per jaar onze e-mailnieuwsbrief.