Nalaten aan Wycliffe Bijbelvertalers

U hebt interesse in het nalaten aan Wycliffe Bijbelvertalers en denkt erover om het wereldwijde Bijbelvertaalwerk in uw testament op te nemen. Op deze pagina vindt u alle informatie die u nodig heeft om na te laten aan Wycliffe Bijbelvertalers. 

Geven met blijdschap

Henk de Weerd (78) laat na aan Wycliffe Bijbelvertalers: “Ik heb de impact van Gods Woord in de eigen taal van dichtbij mogen zien. Daarom zet ik een deel van mijn vermogen opzij voor het Bijbelvertaalwerk…”

Geef de Bijbel door aan de volgende generaties.1,5 miljard mensen wachten nog op een Bijbel in hun eigen taal.

Meer informatie over nalaten

Middels onderstaande vragen kunt u meer lezen over nalaten aan Wycliffe Bijbelvertalers. Door te klikken op de vragen verschijnt de informatie die u nodig heeft. 

Op welke manier kan ik nalaten?

Wilt u nalaten aan Wycliffe Bijbelvertalers? Er zijn twee manieren om dat te doen: via een legaat of via een erfstelling.  

 • Bij een erfstelling neemt u Wycliffe Bijbelvertalers als (mede-)erfgenaam op in uw testament. U geeft daarbij aan welk percentage van de erfenis voor Wycliffe bestemd is.
 • Bij een legaat legt u in uw testament vast dat u Wycliffe Bijbelvertalers een vast bedrag of een waardevolle bezitting schenkt. Een legaat wordt uitgekeerd voordat de erfenis over de erfgenamen verdeeld wordt. 

Hoe zit het met de erfbelasting?

Omdat Wycliffe Bijbelvertalers een ANBI-status heeft, hoeft er over de nalatenschap aan het Bijbelvertaalwerk geen erfbelasting te worden betaald. Uw nalatenschap komt daardoor volledig ten goede aan het Bijbelvertaalwerk.

Klik hier voor meer informatie.

Wat moet ik meenemen naar de notaris?

Als u naar de notaris gaat is het goed om u voor te bereiden. Het is handig om onderstaande mee te nemen naar de notaris.

Het kan zijn dat u bij uw notaris meer moet meenemen. Dat hoort u dan van hem of haar.

 1. Breng uw situatie en uw persoonlijke wensen in kaart. U kunt daarvoor gebruik maken van ons stappenplan. U kunt dat vervolgens meenemen naar de notaris.
 2. Als u wilt nalaten aan een goed doel is het goed om daar de volledige naam, het adres en het KVK-nummer van mee te nemen.
  Wilt u nalaten aan Wycliffe Bijbelvertalers? Dan zijn dit de gegevens die u mee kan nemen:
  Wycliffe Bijbelvertalers
  Hoofdstraat 55
  3971 KB Driebergen
  KVK nummer: 40482863
 3. Een geldig legitimatiebewijs.

Contact

“Uw nalatenschap moet zijn zoals u die wenst. Regelmatig heb ik gesprekken met mensen die Wycliffe Bijbelvertalers opnemen als erfgenaam of legataris. Ik word elke keer bemoedigd door het feit dat mensen het Bijbelvertaalwerk steunen, ook na hun overlijden. Op deze manier willen zij én kunt u de Bijbel doorgeven aan de volgende generaties, zodat ook zij Jezus kunnen leren kennen. Neem gerust contact met mij op om daar eens over door te praten.” 
 
Bram van Grootheest 
bram.vangrootheest@wycliffe.nl 
0343-517444 
 

Blijf op de hoogte van ons Bijbelvertaalwerk

Vul hieronder je gegevens in, dan sturen wij je onze e-mailnieuwsbrief.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.