Wat wilt u nalaten ?

Geef de Bijbel door aan de volgende generaties.
1,5 miljard mensen wachten nog op een Bijbel in hun eigen taal.

Heeft u interesse in het nalaten aan Wycliffe Bijbelvertalers en denkt u erover na om het wereldwijde Bijbelvertaalwerk in uw testament op te nemen? Hier vindt u alle informatie die nodig is om na te laten aan Wycliffe Bijbelvertalers.

Geven met blijdschap

Henk (78) vertelt over zijn nalatenschap

De 78-jarige Henk de Weerd laat na aan Wycliffe Bijbelvertalers: “Ik heb de impact van Gods Woord in de eigen taal van dichtbij mogen zien. Daarom zet ik een deel van mijn vermogen opzij voor het Bijbelvertaalwerk…”

Vraag de brochure aan

Uw nalatenschap kan wereldwijd harten en levens veranderen. In onze brochure leest u meer over welke impact Bijbelvertaalwerk heeft en welke praktische stappen u kunt zetten om uw nalatenschap te regelen.

Handige downloads

Download de volgende documenten en
lees ze eens rustig door:

Veelgestelde vragen over nalaten

Door te klikken op een vraag verschijnt het antwoord. Staat uw vraag er niet tussen of wilt u meer weten?
► Neem contact met ons op.

 

Op welke manier kan ik nalaten?

Wilt u nalaten aan Wycliffe Bijbelvertalers? Er zijn twee manieren om dat te doen: via een legaat of via een erfstelling.

 • Bij een erfstelling neemt u Wycliffe Bijbelvertalers als (mede-)erfgenaam op in uw testament. U geeft daarbij aan welk percentage van de erfenis voor Wycliffe bestemd is.
 • Bij een legaat legt u in uw testament vast dat u Wycliffe Bijbelvertalers een vast bedrag of een waardevolle bezitting schenkt. Een legaat wordt uitgekeerd voordat de erfenis over de erfgenamen verdeeld wordt.

Wilt u meer weten? Neem contact met ons op.

Hoe zit het met de erfbelasting?

Omdat Wycliffe Bijbelvertalers een ANBI-status heeft, hoeft er over de nalatenschap aan het Bijbelvertaalwerk geen erfbelasting te worden betaald. Uw nalatenschap komt daardoor volledig ten goede aan het Bijbelvertaalwerk.

► Klik hier voor meer informatie.

 

Wilt u meer weten? Neem contact met ons op.

Wat moet ik meenemen naar de notaris?

Als u naar de notaris gaat, is het goed om u voor te bereiden. Het is handig om onderstaande mee te nemen naar de notaris.

Het kan zijn dat u bij uw notaris meer moet meenemen. Dat hoort u dan van hem of haar.

 1. Breng uw situatie en uw persoonlijke wensen in kaart. U kunt daarvoor gebruik maken van ons stappenplan. U kunt dat vervolgens meenemen naar de notaris.
 2. Als u wilt nalaten aan een goed doel is het goed om daar de volledige naam, het adres en het KVK-nummer van mee te nemen.
  Wilt u nalaten aan Wycliffe Bijbelvertalers? Dan zijn dit de gegevens die u mee kunt nemen:
  Wycliffe Bijbelvertalers
  Hoofdstraat 55
  3971 KB Driebergen
  KVK nummer: 40482863
 3. Een geldig legitimatiebewijs.

Wilt u meer weten? Neem contact met ons op.

Wat doet Wycliffe Bijbelvertalers met mijn nalatenschap?

Er wachten miljoenen mensen op de Bijbel in een taal die ze werkelijk begrijpen. We vertalen de Bijbel omdat de Bijbel mensen naar Jezus Christus leidt. Als mensen de Bijbel ontvangen in hun eigen taal veranderen levens vaak op een bijzondere manier. Dat gunnen we iedereen.

Met uw nalatenschap kunnen we nog meer Bijbelvertaalwerk mogelijk maken. We zetten uw bijdrage graag in op de plek waar die op dat moment het beste gebruikt kan worden. Dankzij uw nalatenschap kan Wycliffe Bijbelvertalers extra vertaalprojecten ondersteunen. U geeft dus de Bijbel door aan een volgende generatie door Wycliffe Bijbelvertalers op te nemen in uw testament!

Dankzij gebed en giften zijn we wereldwijd betrokken bij ongeveer 50 projecten. Wycliffe Bijbelvertalers dient de lokale kerk en vertaalorganisaties met geld, gebed en expertise: lokale teams doen het vertaalwerk. Zo nodig worden zij versterkt door Wycliffe veldmedewerkers. We streven naar kwaliteit, een optimaal vertaalproces én betrokkenheid van de lokale bevolking met dit doel: de vertaalde Bijbel wordt intensief gebruikt.

Wilt u meer weten? Neem contact met ons op.

Doorpraten over nalaten?

Wilt u eens van gedachten wisselen met betrekking tot uw nalatenschap? Of heeft u vragen over nalaten aan Wycliffe Bijbelvertalers? Stel die gerust, we denken graag met u mee.

Gertruud de Koeijer
[email protected]
0343-51 74 44