‘Ik ben weer van
mijn kind
gaan houden’

Hoop voor de toekomst

In Nederland is het soms al een behoorlijke uitdaging om kinderen op te voeden tot sociale, krachtige en Bijbelgetrouwe volwassenen. Daarbij word je dan vaak ook nog geholpen door leerkrachten, jeugdleiders en een grote hoeveelheid christelijke zelfhulpboeken. In Zuidoost-Azië is opvoeden nog veel lastiger, maar de Bijbel biedt uitkomst!

 
We nemen je graag mee naar een voor het Evangelie gesloten land in Zuidoost-Azië. Het land is getroffen door een langdurige burgeroorlog. Veel mensen leven in overvolle vluchtelingenkampen. Er worden veel drugs gebruikt. Kerken en christenen zijn er weinig. Dat is ook niet zo verwonderlijk, want als christen ondervind je in dit land veel tegenstand. Je kind hier gezond en Bijbelgetrouw opvoeden is behoorlijk ingewikkeld.

 

‘In veel landen in Zuidoost-Azië heerst grote gebrokenheid, vaak ook binnen gezinnen’

 

BETER LEVEN

Anke Plange (hoofd Internationale Programma’s & Partners) vertelt: “Wij kiezen ervoor om in de landen waar wij werken aan te sluiten bij de behoeften van de mensen daar. In veel landen in Zuidoost-Azië heerst grote gebrokenheid, vaak ook binnen gezinnen. En ook daar verlangen ouders ernaar dat hun kinderen opgroeien tot mooie veerkrachtige volwassenen die, als het even kan, een beter leven krijgen dan zij. Gods Woord kan daarin een geweldige rol spelen. Om die reden zijn wij daar, op verzoek van een lokale Bijbelvertaalpartner, de cursus ‘Christelijk gezinsleven’ gaan ondersteunen. Het blijkt een schot in de roos!”

 


 
NIEUWE HOOP

Een cursusdeelneemster uit Zuidoost-Azië, die voor haar veiligheid anoniem wil blijven, vertelt: “Mijn man mishandelde mij en heeft mij daarna verlaten. Ik moest mij zien te redden met ons zoontje dat ontzettend veel op hem leek. Het lukte mij niet om van hem te houden. Elke keer als ik naar hem keek, zag ik zijn vader. Ik was ervan overtuigd dat hij net zo zou worden als zijn vader. Toen ik de cursus ‘Christelijk gezinsleven’ volgde, begon ik tijdens een van de bijeenkomsten ontzettend te huilen. Ik realiseerde mij opeens: mijn zoon hoeft niet zo te worden als zijn vader. Ik kan hem christelijke waarden bijbrengen. Dankzij de cursus kreeg ik hoop voor de toekomst. Het allermooist vind ik dat ik weer van mijn kind ben gaan houden!”

 

ENORM VERANDEREN

“De impact van de cursus ‘Christelijk gezinsleven’ overtreft alle verwachtingen”, vervolgt Anke. “Inmiddels maken honderden gemeenschappen gebruik van deze cursus in hun eigen taal. Het aantal groeit explosief. Wat mooi is om te zien, is dat levens van deelnemers aan de cursus vaak enorm veranderen. Veel deelnemers zijn zo enthousiast dat ze de cursus na afloop zelf gaan geven. Het Bijbelgebruik neemt toe. Een bijzondere ontwikkeling is ook dat steeds meer boeddhistische mensen de cursus volgen, waardoor zij op een laagdrempelige manier met Gods Woord in aanraking komen.”

 

‘Ook steeds meer boeddhistische mensen volgen de cursus’

 

VERSTERKT

“De Bijbel komt tot leven op de cursus. Deelnemers ontdekken dat zij met behulp van Gods Woord een aantal problemen in hun dagelijks leven kunnen voorkomen of oplossen”, vertelt Anke enthousiast. Onderwerpen die tijdens de cursus aan bod komen, zijn onder meer: ‘Positief communiceren’, ‘Omgaan met stress en woede’, ‘Vergeving’, ‘Grenzen stellen’ en ‘Persoonlijk geloof in God’. Het programma is ontwikkeld in nauwe samenwerking met professionals. Anke: “De impact is enorm. Ouders ervaren minder stress en depressieve gevoelens. Hun sociale vaardigheden worden veel beter. Conflicten in gezinnen nemen af, evenals het drugsgebruik. Gods Woord versterkt zo niet alleen gezinnen, maar hele gemeenschappen!”

 


 
GROTE IMPACT

Een cursusdeelneemster vertelt: “Mijn man verliet mij en mijn twee kinderen voor een andere vrouw. Ik moest niet alleen voor mijn eigen kinderen zorgen, maar ook voor mijn zes jongere broers en zussen. Ik behandelde hen slecht en voelde mij schuldig. Vaak verloor ik mijn zelfbeheersing. Ik heb de kinderen regelmatig uitgescholden, soms zelfs geslagen. Tijdens de cursus leerde ik mijn woede te beheersen en problemen op te lossen. Ik pas de geleerde Bijbelverzen toe in de praktijk. Ik omhels de kinderen en praat rustig met hen. Dat heeft grote impact op mijn gezin. De cursus heeft ons leven volledig veranderd!”


Bid je mee?

  • Dank voor herstel in zoveel gebroken gezinnen.
  • Bid dat de cursusdeelnemers gaan verlangen naar meer van Gods Woord, zodat Bijbelgebruik toeneemt.
  • Bid dat de cursus in nog veel meer landen in Zuidoost-Azië gegeven kan worden.

Doneer nu

Help jij mee? Jouw bijdrage aan het Bijbelvertaalwerk brengt hoop en herstel in Zuidoost-Azië. Samen kunnen we ervoor zorgen dat Gods Woord beschikbaar komt in elke taal. Steun het Bijbelvertaalwerk!

Wycliffe Bijbelvertalers
RSIN: 804 855 110
Privacy