Bijbeltekst van de dag

In deze drukke maatschappij kan het lastig zijn om regelmatig de Bijbel te lezen, terwijl er zoveel krachtige Bijbelteksten zijn om uit te putten. Lees hier dagelijks een inspirerende Bijbeltekst om de dag mee te beginnen. Ontdek nu de kracht van Gods Woord!

Wat zegt God vandaag tot jou?

Bijbeltekst voor vandaag

Ik kon niet stoppen met Bijbellezen...

— Maartje Kok (27), auteur 'Bijbellezen'

Het gezicht van Maartje Kok begint te stralen als ze terugdenkt aan het moment dat ze God leert kennen. “Ik zag iets bij de mensen om me heen dat ik zelf niet had. Toen ben ik de Bijbel gaan lezen en ontdekte ik: er zit kracht in Gods Woord.” Nu benadrukt ze het belang van dagelijks Bijbellezen.

De kracht van
Gods Woord

— So Phy, Cambodja

De Cambodjaanse So Phy leest stiekem uit de Bijbel van haar broer waardoor ze Gods liefde ontdekt. De houding van de Bijbelvertalers die ze daarna ontmoet, raakt haar. Daarom vraagt ze hun meer te vertellen over dit boek. Het is het begin van een complete verandering, veroorzaakt door de kracht van Gods Woord.

Lees het verhaal van So Phy

So Phy ontdekte de kracht van Gods Woord

So Phy: “Ik was altijd een chagrijnig persoon, iemand die maar moeilijk glimlachte. Echt een heethoofd. Ik keek erg neer op het christelijke geloof en zag het als een buitenlandse religie. Tot mijn broer ging geloven in de Grote God. Hij had een Bijbel in de nationale taal en ik dacht: “Wat moet iemand nou met zo’n dik boek?”

Maar het nieuwe geloof van haar broer maakt So Phy toch nieuwsgierig. Als hij niet thuis is, leest ze stiekem in zijn Bijbel. In die tijd wordt haar moeder erg ziek. Tot haar verbazing helpen de Bijbelvertalers uit het dorp haar gezin. Ze brengen haar moeder naar het ziekenhuis. “Het raakte me dat deze christenen iets hadden wat ik niet had: liefde. Waar kwam dat toch vandaan? Ik begon te lezen in het evangelie van Johannes. Daar ging het ook al over liefde!”

Toch begrijpt So Phy de woorden die ze leest niet helemaal. Daarom vraagt ze de Bijbelvertalers meer te vertellen over de Bijbel. Elke zaterdagavond komen ze met het gezin en wat buren samen rond een fakkel. So Phy begrijpt steeds beter wie God is, leert Hem te vertrouwen en verandert compleet. In de jaren daarna ronden de Bijbelvertalers de Bijbel in het Koei af. De Bijbel in haar eigen taal is voor So Phy ontzettend waardevol.

“Ik ben zo onder de indruk dat we nu de Bijbel in het Koei hebben. Ik ben veranderd door Gods liefde. Ik zie dat mijn dorp vol is met mensen die een tekort aan liefde en aandacht hebben. Ik hoop dat zij ook hun waarde in God leren kennen.”

video afspelen

Doe jij mee?

In Nederland kunnen we eenvoudig iedere dag een Bijbel openslaan. Ook online Bijbels zijn zonder beperkingen beschikbaar. Dat geldt helaas niet voor iedereen in de wereld. Zo’n 1,5 miljard mensen hebben geen Bijbel in hun eigen taal. Daar willen wij graag verandering in aanbrengen, zodat ook zij de kracht van Gods Woord ontdekken! Doe je mee? 

Doneren aan Bijbelvertaalwerk

Blijf op de hoogte van ons Bijbelvertaalwerk

Vul hieronder je gegevens in, dan sturen wij je een aantal keer per jaar onze
e-mailnieuwsbrief met inspirerende verhalen en updates.