Waarom Pasen?

Pasen is een christelijk feest. Waar christenen met Kerst de geboorte van Jezus vieren, staat met Pasen de opstanding van Jezus uit de dood centraal. Dit feest wordt gevierd op de zondag na Goede Vrijdag. Op die dag herdenken christenen dat Jezus ongeveer 2.000 jaar geleden werd gekruisigd aan het kruis van Golgotha in Israël. Jezus heeft de straf die mensen, vanwege hun zonden, verdienen aan het kruis gedragen. Waarom Pasen? Door te sterven aan het kruis en met Pasen weer tot leven te komen heeft Jezus vrede gebracht tussen God en mensen. Hierdoor kun je als mens in relatie komen met God. 

Pasen in de Bijbel

In de Bijbel kun je verschillende verhalen lezen over Pasen. Mattheüs, Marcus, Lucas en Johannes zijn tijdgenoten van Jezus. Zij schrijven in de Bijbel allemaal over het leven van Jezus, toen Hij hier op aarde was. In deze Boeken, ook wel Evangeliën genoemd, heeft iedere schrijver een apart gedeelte gewijd aan Pasen.

Waar kan ik lezen over Pasen?

In de Bijbel kun je op de volgende plaatsen lezen over de opstanding van Jezus: 

U zij de glorie

 

Met Pasen wordt in veel kerken het lied ‘U zij de Glorie, opgestane Heer’ gezongen. Hier zie en hoor je dit lied, gezongen door een enthousiast koor uit DR Congo, een land in Afrika. Luister en kijk mee!

video afspelen

Pasen = Goed Nieuws

Wij geloven dat Pasen Goed Nieuws is. Goed nieuws voor alle mensen: door het sterven én de opstanding van Jezus is er vrede tussen God en mensen. Wij kunnen over dit goede nieuws lezen in onze Nederlandse Bijbel. Die kun je in Nederland óveral bestellen. Dat geldt niet voor veel plaatsen in de wereld. Zo’n 1,5 miljard mensen hebben helemaal geen Bijbel in hun eigen taal. Daar willen wij verandering in brengen, zodat deze mensen ook het goede nieuws kunnen horen in hun eigen taal!

Geef aan Bijbelvertaalwerk

Blijf op de hoogte van ons Bijbelvertaalwerk

Vul hieronder je gegevens in, dan sturen wij je vier keer per jaar onze e-mailnieuwsbrief.