Michel en Erna Pauw

Werkzaam in Papoea-Nieuw-Guinea

Wij wonen met onze kinderen Hannah (2007), Ruth (2009), Obadja (2011), Josia (2011) en Lois (2015) sinds 2014 in Papoea-Nieuw- Guinea. Allereerst is Michel via Wycliffe verbonden aan het Opleidingscentrum van SIL PNG in Ukarumpa. Als onderwijsdirecteur werkt hij o.a. aan de inhoud van het cursusaanbod en het ontwikkelen van cursusmateriaal. Michel geeft les in Bijbels Grieks, Hebreeuws, vertaalprincipes, exegese en taalkunde.

Daarnaast zijn Michel en Erna betrokken bij de vertaling van de Bijbel in het Aramba, één van de ruim 800 taalgroepen van Papoea-Nieuw- Guinea. De Aramba hebben nog maar enkele Bijbelboeken, maar ze willen graag een hele Bijbel. Dit is wat ze zeggen: ‘if we read the word of God in our own mother tongue we will understand the word of God better’.

Taak

Michel: Onderwijsdirecteur, Vertaaladviseur
Erna: Moeder

Gebedspunten

  • Dank voor de grote ontvankelijkheid en betrokkenheid van Papoea-Nieuw-Guineërs bij het Bijbelvertaalwerk.
  • Bid voor de vele Papoea-Nieuw-Guineese studenten die opgeleid worden tot Bijbelvertaler. De opleiding is zwaar, zeker voor studenten die niet meer vooropleiding hebben gehad dan de lagere school.
  • Bid voor de Aramba mensen die verlangen naar meer van de Bijbel in hun eigen taal.

Meer informatie

De Bijbelvertaalschool in Ukarumpa is opgezet vanuit de visie dat we lokale mensen zoveel mogelijk betrekken bij het Bijbelvertaalwerk voor hun eigen taal. Uit onderzoek blijkt namelijk dat een actieve betrokkenheid van de lokale bevolking bij het vertaalproces zorgt dat de uiteindelijke Bijbelvertaling beter gebruikt wordt. Meer informatie over de Bijbelvertaalschool is hier te vinden.

De Aramba wonen in een gebied in het Zuidwesten van Papoea-Nieuw-Guinea, in een afgelegen gebied. Er is in het verleden een start gemaakt met de vertaling van de Bijbel en enkele Bijbelboeken zijn al in gebruik, maar helaas kon het werk niet verder gaan. Een Aramba vertaler is toen zelf verder gegaan met een eerste (klad) vertaling van het hele Nieuwe Testament in het Aramba. Daarna hebben ze jaren lang gebeden om iemand die hen verder wilde helpen.

Help Michel en Erna Pauw in Papoea-Nieuw-Guinea

Rekeningnummer
NL66 RABO 0144 7878 57
t.n.v. Wycliffe comité Pauw