Koen en Petra den Hartogh

Werkzaam in Papoea-Nieuw-Guinea

In 2006 kwamen wij als stel naar PNG. We gingen werken als verpleegkundige (Petra) en wiskundeleraar (Koen). Na 3 drukke jaren begonnen we aan een nieuwe uitdaging; literacy/scripture use. Wij vulden deze rol voornamelijk met gospel muziek video-opnames. Hierna is Koen een initiatief gestart om onderwijs in Papoea-Nieuw-Guinea te ondersteunen; Education for Life. We zijn nu een team van 8 mensen van 4 nationaliteiten; Roemenië, PNG, Amerika en Nederland. Wij doen EduTech. Wij maken onderwijs materiaal voor scholen in PNG. Onze focus is digitaal. Petra maakt illustraties, onze Roemeense collega animeert deze illustraties en onze PNG collega programmeert hier weer code omheen. We werken voornamelijk met Bloom en Bloom Reader. Daarnaast zijn we druk met de Super Bible die we ook beschikbaar hebben gemaakt voor Bloom. Onze kinderen Thijs en Chris gaan hier in Ukarumpa naar school en Petra helpt hen bij hun Nederlands.

Taak

Alfabetiseringswerk / Scripture Use

Gebedspunten

  • Bid voor goede contacten met de plaatselijke overheid en scholen. Om de apps zo goed mogelijk in een PNG-context te laten passen, willen Koen en Petra veel samenwerken met scholen en universiteiten in de omgeving.

Meer informatie

Koen en Petra werken aan het promoten van apps die mensen stimuleren en helpen om te gaan lezen. Zij vinden het belangrijk dat de apps gebruiksvriendelijk zijn en er aantrekkelijk uitzien. Het gaat om de volgende apps:

  • My Talking Libary: een app waarin verschillende boeken opgenomen kunnen worden en die ook een audiofunctie heeft.
  • Picture Dictionairy: een tweetalige plaatjes woordenboek.
  • My Language Teacher: een app die Koen en Petra zelf ontwikkelen. Het is een verzameling oefeningen waarin kinderen spelenderwijs hun eigen taal en het Engels leren.

Help Koen en Petra den Hartogh in Papoea-Nieuw-Guinea

Uitzendende gemeente
St. Jans Gemeente Gouda (Protestantse Kerk Nederland)

Rekeningnummer
NL69 RABO 0145 9678 08
t.n.v. Wycliffe Comité Hartog, Gouda