De keuken inTruffels van zoete aardappel en banaan

Tijdens kerst delen veel mensen met elkaar de maaltijd. Daarom tippen we jullie deze heerlijke truffels van zoete aardappel en banaan. Niet alleen lekker, maar ook super leuk om te maken!

DE KEUKEN IN

Truffels van zoete aardappel en banaan

Wat heb je nodig? (voor circa 30 stuks)

  • 400 gram zoete aardappel, gepoft gewicht 

  • 3-5 rijpe bananen 

  • 200 ml kokosroom of kokosmelk 

  • Snufje zout 

Voor de garnering

  • 4 el cacaopoeder 

  • Geraspte kokos 

 

Zo maak je het!

  1. Zet de oven aan op 200 graden Celsius. Doe de zoete aardappels in een ovenschaal, zet ze in de oven en pof ze in 45 tot 60 minuten.
  2. Doe de oven uit maar laat de schaal met zoete aardappels nog 20 minuten in de oven in de afkoelende oven staan. Laat ze afkoelen en zet ze vervolgens een nacht in de koelkast.
  3. Pel de zoete aardappels, snijd ze in stukken en pureer ze samen met het snufje zout, de gepelde bananen en de kokosmelk.
  4. Doe de massa in ijsblokjesvormen. Siliconenvormpjes werken het beste. Vries ze in.
  5. Wip de truffels vervolgens uit de vormpjes. Dat gaat het best als je de ijsblokjesvormen heel even in een bodempje kokend water legt.
  6. Bestrooi de truffels met geraspte kokos of cacao. Bewaar de truffels in de koelkast, maar eet ze op terwijl ze nog enigszins bevroren zijn.

Meld je aan voor de digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen in Bijbelvertaalwerk en lees inspirerende verhalen en updates vanuit het veld.