Bonusmateriaal bij de Wycliffe Receptenwaaier

Je hebt het gevonden: het bonusmateriaal bij de Wycliffe Receptenwaaier. Heb je alle 18 recepten uit de waaier al geprobeerd? Op deze pagina vind je twee bonusrecepten. Ook delen we graag een video over een 'Bijbelmaaltijd'. Wellicht iets om te bespreken tijdens het eten... veel plezier bij het koken!

Nog geen receptenwaaier thuis?

In de gratis Wycliffe Receptenwaaier vind je naast achttien heerlijke recepten ook praktische tips en inspirerende persoonlijke verhalen. Nieuwsgierig geworden? Vraag ‘m hieronder gratis aan.

BONUSRECEPT 1

Bunny Chow

Hoewel de naam anders doet vermoeden, heeft dit vegetarische recept uit Zuid-Afrika niets te maken met konijnen. Dit lekkere gerecht bestaat uit uitgehold brood met een heerlijke vulling. Succes met de bereiding en... eet smakelijk!

Wat heb je nodig? (4 personen)

  • 1 heel wit brood
  • 3 gekookte en geschilde aardappelen
  • 400 gram kidneybonen
  • 2 grote tomaten
  • 1 gesneden ui
  • 200 ml groentebouillon
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 teentjes geperste knoflook
  • 1 eetlepel gesneden gember
  • 2 eetlepels currypoeder
  • 0,5 gesneden groene peper
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel koriander
  • 1 theelepel zoutLees meer

Zo maak je het!

  1. Verhit olie in de pan en bak de ui goudbruin.
  2. Voeg de gember, knoflook, groene peper, currypoeder, komijn, koriander, chilipoeder en het zout toe.
  3. Doe hierna de gesneden aardappelen en de runderbouillon in de pan.
  4. Laat het geheel koken tot het goudbruin is.
  5. Voeg de gesneden tomaten en de uitgelekte kidneybonen toe.
  6. Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat dit 15 minuten sudderen.
  7. Snijd ondertussen het brood horizontaal doormidden en haal de zachte binnenkant eruit.
  8. Vul het uitgeholde brood met de bonencurry en garneer dit met koriander.

© Bron

Bijbelmaaltijd?!

Heb je tijdens het diner graag zinvolle gesprekken over waardevolle onderwerpen? Kijk dan eens samen deze video over een Bijbelmaaltijd. Het laat zien dat er nog veel mensen in 'Bijbelarmoede' leven. Laat mensen niet geestelijk honger lijden. Kijk wat jij kunt doen om te helpen.

video afspelen

BONUSRECEPT 2

Char Koay Teow

Dit heerlijke noodlegerecht komt uit Maleisië en is ook in Singapore en Brunei populair. Char Koay Teow betekent letterlijk ‘geroerbakte stroken rijstcake’. Succes met het bereiden van deze Maleisische noodles. Geniet ervan!

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 200 gram brede rijstnoodles (of gewone rijstnoodles)
  • ± 10 garnalen (eigenlijk horen er ook wat kokkeltjes in)
  • 1 Chinese worst
  • 2 eieren
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • Paar stengels Chinese bieslook
  • Sriracha (hoeveelheid naar wens)

Voor de saus:

  • 2 eetlepels lichte sojasaus
  • 1 eetlepel donkere sojasaus
  • 1 eetlepel palmsuiker
  • 1/2 theelepel vissaus

Zo maak je het!

  1. Kook de noodles volgens de verpakking en spoel vervolgens goed af met koud water.
  2. Snij de Chinese worst in dunne plakjes.
  3. Snij de Chinese bieslook in stukken van zo’n 5 cm.
  4. Maak de garnalen schoon.
  5. Roer alle ingrediënten voor de saus door elkaar.
  6. Verhit een wok op het hoogste vuur.
  7. Scheutje zonnebloemolie olie in de wok. (Traditioneel wordt dit gerecht in reuzel bereid, kan ook.) Voeg de knoflook, Chinese worst en garnalen toe. Bak 1 minuut al roerend.
  8. Voeg de noodles, de Chinese bieslook, de saus en sriracha toe. Roer goed door (minuutje).
  9. Voeg de eieren toe aan de zijkant in de wok. Roer de eieren vlug even door om ze vervolgens met de rest te mengen.
  10. Als het ei goed met alles is gemengd, is het gerecht klaar. Lekker met wat verse limoen, koriander en sriracha.

© Bron

Meld je aan voor de digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen in Bijbelvertaalwerk en lees inspirerende verhalen en updates vanuit het veld.