video afspelen

Klik op de titel of de '+' om de opdracht te openen.

1 • Lezen: 2 Petrus 1

Bert leest uit 2 Petrus 1:3-7. Pak dit Bijbelgedeelte erbij en lees heel hoofdstuk 1 eens rustig door. Schrijf op wat jou opvalt.

2 • Inzet voor een ander

In 2 Petrus 1 geeft God een recept voor groeien in geloof. Maar, daar gaat wat aan vooraf: inzet. Of, zoals Bert het zegt: je moet er je passie in gooien om bij het geloof (vertrouwen) de deugd (goede daden) toe te voegen. Je mag je inzetten om goede dingen te doen, die God al heeft voorbereid.

Pak je agenda er eens bij. Kijk naar de afspraken die je in de komende twee weken hebt staan. Voor wie kan jij iets betekenen? Voor wie kan jij tot zegen zijn in de komende weken? Schrijf voor jezelf een aantal namen op.

3 • Recept om te groeien

Het recept dat God aanbiedt, bestaat uit zes eigenschappen. Bert daagt je uit (minuut 6 in de video) om die eigenschappen eens goed te overdenken. Beschrijf bij elke eigenschap hoe je dat concreet kunt toepassen, zodat je kunt groeien in je geloof.

Extra: Bijbelapp

In de Bijbelapp van YouVersion staan veel leesplannen. Als je via de zoekfunctie zoekt op: ‘groeien in geloof’, dan komen er diverse resultaten. Wellicht zit er een leesplan voor je tussen dat je verder helpt om de Bijbel te gebruiken voor de groei van je geloof.