Eten verbindt mensen met elkaar. In vrijwel alle culturen speelt samen eten een grote rol. Let daar eens op als je in de Bijbel leest: hoe vaak gaat het niet over eten? Denk alleen maar aan de maaltijden die Jezus met zijn discipelen gebruikte.
Als je in een andere cultuur woont en werkt, veranderen ook je eetgewoonten. Ingredienten die je ‘thuis’ kunt krijgen, zijn er opeens niet: doperwten, mayonaise, bruin brood. Dat is best even wennen. Binnen Wycliffe zijn al jarenlang kookboeken in omloop om de uitgezonden medewerkers te helpen om te koken in een andere cultuur.
De diversiteit van de recepten in de Wycliffe Wereldreceptenwaaier laat iets zien van de rijkdom en veelkleurigheid van de schepping. Kook eens zo’n bijzonder gerecht, wetend dat mensen aan de andere kant van de wereld hier ook van smullen. Bid eens voor deze mensen, dat ze Gods Woord in hun eigen taal straks kunnen lezen. Dank voor de uitgezonden medewerkers die zich elke dag inzetten om dit dichterbij te brengen.
Bijbelmaaltijd
Stel je voor dat je bij een banket bent, maar er is geen eten of drinken – het is een Bijbelbanket. Er zijn 7.099 gasten die elke taal van de wereld vertegenwoordigen, maar aan de ene kant van de tafel is er overvloed terwijl aan de andere kant er geen enkel vers van de Schrift is.
Hoe zou jij denken over een God die je taal niet spreekt?