Waarom Pinksteren?

Pinksteren is een christelijk feest. Waar christenen met kerst de geboorte van Jezus vieren en met pasen zijn opstanding, is Pinksteren het feest van de Heilige Geest. Op die dag herdenken christenen dat de Heilige Geest (Geest van God) ruim 2.000 jaar geleden kwam, nadat Jezus naar de hemel was gegaan. God stuurde de Heilige Geest naar de mensen als een plaatsvervanger
voor Hem. Zo kan God in de harten van christenen wonen.

Pinksteren in de Bijbel

In de Bijbel lees je in het Bijbelboek Handelingen over Pinksteren. In het Oude Testament (het eerste deel van de Bijbel) wordt de komst van de Heilige Geest al aangekondigd. Je kunt het pinksterverhaal hier lezen:

Leef in 10 dagen toe naar Pinksteren

Toeleven naar Pinksteren, hoe doe je dat? Hoe raken wij geïnspireerd door Gods Woord én Geest? En hoe pas je de vruchten van de Geest toe in je leven?

Het boekje ‘Vol vervulling’ helpt je na te denken over deze en andere vragen. Daardoor leef je in tien dagen bewust toe naar Pinksteren. Het geeft voor elke dag een moment van rust, bezinning en inspiratie om vol vervulling te leven. Dit boekje is inspirerend en verdiepend voor elke christen en daagt je uit om praktisch aan de slag te gaan. 

Op die dag in Jeruzalem, toen de Heilige Geest, naar deze wereld kwam, hoorde iedereen die erbij was voor het eerst het Evangelie in de eigen taal.

Pinksteren is start van de kerk

Je zou kunnen zeggen dat Pinksteren als het ware de geboortedag is van de christelijke kerk. Op die dag in Jeruzalem, toen de Heilige Geest, naar deze wereld kwam, hoorde iedereen die erbij was voor het eerst het Evangelie (dat is het goede nieuws over Jezus) in de eigen taal. De aanwezigen zijn ongelooflijk verbaasd, maar zijn ervan overtuigd dat dit de waarheid is. Ze sluiten zich aan bij de discipelen (leerlingen) van Jezus. Zo ontstond de kerk in Jeruzalem en die verspreidde zich over de hele wereld.

Wat de impact van Pinksteren in deze tijd kan zijn, lees je in het verhaal hieronder. 

Een groot wonder

Het is najaar 2014. In een Malinees moslimdorp klinkt avond aan avond geschreeuw. De naam van Jezus wordt luid geroepen: “Jesu Togola! Jesu Togola”. Bijbelvertalers Ben en Judith* staan versteld: wat is er aan de hand?

Doe jij mee?

Het verhaal van Pinksteren kunnen we lezen in een Nederlandse Bijbel. Die kun je in Nederland óveral bestellen. Dat geldt niet voor veel plaatsen in de wereld. Zo’n 1,5 miljard mensen hebben geen Bijbel in hun eigen taal. Daar willen wij graag verandering inbrengen, zodat ook zij het verhaal van Pinksteren kunnen horen in hun eigen taal! Doe jij mee?

Doneren aan Bijbelvertaalwerk

Blijf op de hoogte van ons Bijbelvertaalwerk

Vul hieronder je gegevens in, dan sturen wij je een aantal keer per jaar onze
e-mailnieuwsbrief.