“Ik heb het idee dat ik zelf even op het zendingsveld geweest ben!”

Onze verhalenverteller Bart Sikkema reist door Nederland om verhalen te vertellen over het Bijbelvertaalwerk van Wycliffe op het zendingsveld: ‘De mensen die ik in die landen bezoek hebben nog geen Bijbel in hun eigen taal. Tijdens mijn reizen maak ik fotoreportages en aan de hand van deze foto’s vertel ik de verhalen van deze mensen. Op een toegankelijke en aansprekende manier.  Ik kom graag naar u toe!’

Fotograaf Bart Sikkema reisde voor Wycliffe naar Papoea-Nieuw-Guinea, Kenia, Tanzania en Benin. Terug in Nederland trekt hij het land door om zijn ervaringen, foto’s en verhalen te delen op scholen, in kerken en bij allerlei verenigingen: “Mijn eerste reis was naar Papoea-Nieuw-Guinea, waar mijn zus Marjan voor Wycliffe werkt. Ik heb gezien hoe de mensen daar leven, hoe Gods Woord er gebracht wordt en een prachtig alternatief vormt voor de vaak angstige en onzekere omstandigheden waaronder de mensen leven. Over deze reis ben ik aan jong en oud verhalen gaan vertellen. Omdat dit zo goed beviel, en de luisteraars zo enthousiast waren, heb ik in opnieuw een reis gemaakt. Dit keer bezocht ik de Ogiek- en Tachoni-taalgroepen in Kenia en Tanzania. Met de verhalen trok ik vervolgens weer door Nederland. In 2019 ben ik voor Wycliffe naar Benin gereisd. Ook daar heb ik bijzondere mensen mogen ontmoeten en aangrijpende getuigenissen opgeschreven.”

“Over mijn reizen kom ik graag vertellen. Dit gaat op een ‘excursiemanier’: luchtig, met humor, hapklare brokken, prikkelende opmerkingen, via nieuwe ingangen en perspectieven, maar met daarbij de serieuze ondertoon van het belang van het vertalen van de Bijbel in de taal van harten van mensen. Tot binnenkort?”

 

“Ik heb een lezing bijgewoond van Bart over zijn reis naar Papoea-Nieuw-Guinea. Met foto’s en enkele voorwerpen vertelt hij enthousiast over zijn reis en belevingen.Op een rustige en ongedwongen manier, waarbij hij ook het publiek betrekt en je het gevoel geeft dat je er zelf ook geweest bent.”
Ellen (44)

 

“Mijn kind vertelt nooit wat, maar nú kwam hij toch met verhalen thuis!”
Ouder van een kind na bezoek basisschool

 

De verhalen van onze verhalenverteller live horen? Nodig Bart uit!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wycliffe Bijbelvertalers
RSIN: 804 855 110
Privacy